Cu sau fara pedigree ?

In fiecare zi suntem sunati sau vizitati de stapani care incearca, sub o forma sau alta, mai mult sau mai putin legala, sa ne convinga ca au caini ... rasa pura! Caini luati din surse dubioase, targuri, petshopuri, traficanti, simpli inmultitori etc. dar NU de la crescatorii - membri ACHR.

Dragi iubitori ai cainilor, cand vreti un caine de rasa, singura certitudine a puritatii rasei este, fie ca vreti sau nu (si nu pentru imperechere, ca-l puteti castra direct) acel PEDIGREE eliberat de ACHR - COR daca este nascut in Romania.

In rest, pentru cei ce va incumetati sa dati banii pe un pui de caine fara pedigree, pentru ca seamana mai mult sau mai putin cu o rasa, caine ce ar trebui ADOPTAT si nu cumparat (pe bani grei, pe care sigur cu totii ii munciti cu greu ca sa-i aveti), atunci asumati-va si riscul mare de a avea un metis adica o corcitura (suntem des intrebati ce inseamna metis) ... il iubiti si il respectati pentru valoarea incomensurabila pe care o are pentru dv si familia dv dar ATAT. Nu-l reproduceti si nu sustineti ca este ceea ce ... NU este. Este cel mai minunat caine, cel mai tandru si mai afectuos, cel mai destept dar ATAT.

Asumati-va raspunderea in urma alegerii unui caine raportandu-ne la puritatea rasei. Pedigree-ul este singura dovada a puritatii rasei. Si acest pedigree se mosteneste de la parinti.

Asa ca ... nu merge! Nici cu shpaga, nici cu amenintari, nici cu mailuri siropoase ... regulamentul si LEGEA le respectam cu strictete.

Cuiburile crescatorilor - membri CSC, toate inregistrate si cu pedigree le gasiti in sectiunile "Pui cocker englez" si "Pui cocker american" de pe acest site.

Dr. medic veterinar Brindusa Gheorghiu
Secretar ACHMB
Arbitru Chinolog National
Instructor dresaj canin de baza
Vicepresedinte Chinotehnic DMC
Crescator si iubitor de caini

 

Pentru exemplificarea diferentelor intre cainii cu pedigree si cei fara afisam si cateva imagini

"Cocker englez" fara pedigreeCocker englez cu pedigree
"Cocker american" fara pedigreeCocker american cu pedigree